Welcome, reader! According to Antony Hegarty in this second decade of the new century our future is determined. What will it be? Stays all the same and do we sink away in the mud or is something new coming up? In this blog I try to follow new cultural developments.

Welkom, lezer! Volgens Antony Hegarty leven we in bijzondere tijden. In dit tweede decennium van de eenentwintigste eeuw worden de lijnen uitgezet naar de toekomst. Wat wordt het? Blijft alles zoals het is en zakken we langzaam weg in het moeras van zelfgenoegzaamheid of gloort er ergens iets nieuws aan de horizon? In dit blog volg ik de ontwikkelingen op de voet. Als u op de hoogte wilt blijven, kunt u zich ook aanmelden als volger. Schrijven is een avontuur en bloggen is dat zeker. Met vriendelijke groet, Rein Swart.

Laat ik zeggen dat literaire kritiek voor mij geen kritiek is, zolang zij geen kritiek is op het leven zelf. Rudy Cornets de Groot.

Do not go gentle into that good night, Old age should burn and rage at close of day; Rage, rage against the dying of the light. Dylan Thomas.

Het is juist de roman die laat zien dat het leven geen roman is. Bas Heijne.

In het begin was het Woord, het Woord was bij God en het Woord was God. Johannes.zondag 8 maart 2015

Only the young (2012), documentaire van Jason Tippet & Elizabeth MimsCalifornia dreaming en de kalverliefde.

Jason Tippet en Elizabeth Mims filmden anderhalf jaar lang het liefdesleven van een klein groepje tieners die in Canyon Country in het zuiden van Californië wonen. Ze geven daarmee een lichtvoetig inkijkje in de kalverliefde en de gekrenkte gevoelens die daarbij horen.

Garrison Saenz en Kevin Conway zijn dikke vrienden en skaten vaak in hun vrije tijd. De eigenaar van de skatezaak is een soort mentor van Kevin. Ze kijken uit naar een skate wedstrijd in Arizona, waar Kevin aan mee doet. Om de reis te bekostigen doen ze klusjes voor wijkbewoners. Ze oefenen ook rond een verlaten huis, dat op verboden terrein in de bush ligt.

Garrison heeft verkering met Skye die geen moeder meer heeft en een vader die in de gevangenis zit. Ze woont bij haar grootouders die goed voor haar zorgen. Garrison maakt het uit met Skye, maar twijfelt daar naderhand wel over.

Als Skye mee is naar hun eigen huis in de bush, zegt Kevin opeens dat hij met Skye gezoend heeft. Die vindt het niet leuk dat hij dat zegt. Ze was toen dronken, legt Garrison ons later uit. Zelf heeft hij nog nooit met Skye gezoend en zij waardeert dat in hem. Het liefst zou ze willen dat Garrison het weer aan maakt met haar.

Kevin voelt zich schuldig en spreekt zijn verontschuldigingen aan Garrison uit in een bericht door de telefoon. Dat zoenen was maar klef. Hij hoopt dat Garrison nog wel meegaat naar Arizona. Garrison zegt dat Kevin en hij vanaf hun dertiende jaar vrienden zijn en nooit ruzie hadden, maar dat dit toch anders is.

Toch gaan ze samen naar Arizona. Ze bezoeken rotswoningen en volgen een Apache spoor. Hoewel Kevin niet in de finale komt, doet het samenzijn de jongens goed. Skye krijgt een verzoek van haar moeder om vrienden te worden op Facebook. Dat is nogal een schok omdat ze dacht dat haar moeder dood was. Ze gaat niet in op het verzoek omdat haar moeder aan de heroïne verslaafd is.  

Eenmaal terug in Canyon Country krijgt Garrison wat met de blonde Kristen die hem helpt met zijn huiswerk. Hij hiphopt zelfs met haar, hoewel hij een punker is. Skye zegt dat ze tegenpolen van elkaar zijn en elkaar aantrekken. Ze is duidelijk jaloers. Ze zou liever Garrison als vriend willen dan helemaal geen contact met hem hebben.

De vader van Kevin heeft een huis gekocht in Tennessee. Na zijn eindexamen kan zijn zoon daar naar college. Kevin denkt dat hij contact zal onderhouden met Garrison, maar de laatste baalt ervan. Hij heeft een tweede hands auto gekocht waarmee hij ritjes maakt met Kristen. Hij geeft ook skate les en is, net als Kristen, klaar voor een relatie. Op Valentijnsdag neemt ze hem mee naar een pretpark.

De opa van Skye moet uit zijn huis. Skye weet niet waar ze naar toe moet en voelt zich alleen. Haar nieuwe vriendje Robin is een hele steun. Beiden houden ook van Jezus. De ongelovige Kristen en Garrison gaan uit elkaar op verzoek van de kerk. Kristen wil niet onderdanig zijn en Garrison meent dat de kerk het beter weet dan hijzelf. Vervolgens wil hij dat Skye met Robin breekt. Hij wil met haar trouwen, maar dat gaat Skye nou net weer te ver. Tenslotte komt de vader van Skye in deze California dreaming over de kalverliefde als een deus ex machina uit de hemel vallen.

Hier de trailer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten